MUZIEKGEZELSCHAP WITTENBURG (MGW) zoekt uitbreiding:

 

 

Muzikanten waar zijn jullie???

Kom met ons muziek maken, want “met meer leden wordt het nog leuker”.

Wij repeteren op maandagavond van 19:45 – 22:00 in het centrum van

Amsterdam in de buurt van Scheepvaartmuseum en Artis.

We hebben nog lege plekken die we graag bezet zouden willen zien.

Speel je klarinet, trompet, saxofoon of een ander blaasinstrument en lijkt het je

leuk om in een orkest te spelen, kom dan gerust eens kijken en luisteren op de maandagavond.

 

Ook hebben we twee mooie pauken, maar geen paukenist. Slagwerkers zijn ook van harte welkom.

 

Op dit moment telt ons orkest 18 leden waaronder twee jeugdleden.

 

U mag twee maanden gratis proefdraaien. Daarna beslissen we in overleg of een lidmaatschap gewenst is. De maandelijkse contributie bedraagt voor volwassenen 27,50 euro en voor jeugdspelers tot 18 jaar 12,50

 

Wij zijn een vereniging met leden en een vrijwilligersbestuur. Een maal per jaar vindt er een Algemene Leden Vergadering (ALV) plaats. Daar bespreken we alle onderwerpen die belangrijk zijn voor de vereniging

Na een aantal jaren klarinetles ben ik op zoek gegaan naar een muziekgezelschap  om samen te kunnen musiceren. En wat een goede zet is dat geweest. Het is heerlijk om met elkaar aan een stuk te kunnen werken en toe te groeien naar een uitvoering op bescheiden niveau. Het is stimulerend te merken dat ik de muziek aankan en veel mag spelen. Er wordt steeds gezocht naar muziekstukken waarbij ieder instrument aan bod komt. Hoewel ik een voorkeur heb voor klassieke muziek geniet ik ook van andere muzieksoorten en breid ik op deze manier mijn repertoire uit. 

Inzet en enthousiasme is al wat nodig is om mee te kunnen spelen. Probeer ons eens uit!

Je bent altijd welkom voor een kennismaking. Wat mij betreft geldt hoe meer muzikanten hoe meer vreugd.

Klarinettiste Monique van den Toorn

Hallo, ik ben Willem Schouten en speel al een aantal jaren bij muziekgezelschap Wittenburg. De sfeer bij ons is gezellig. Alle muzikanten maken met plezier en inzet hun muziek.

We hebben een gedreven dirigent die ons goed begeleidt in de muziek.

Er is veel diversiteit in de te spelen muziek en we overleggen ook veel met elkaar over hoe de stukken gespeeld moeten worden.

Als je bij ons komt spelen voel je je gewaardeerd en deel van de groep.

Dus kom eens een keer langs om te zien en te horen hoe wij muziek maken.

In orkest worden de volgende instrumenten bespeeld:

Dwarsfluit, altsax, basklarinet, besklarinet, bastuba, euphonia, altklarinet, trompet en divers slagwerk zoals pauken, drumstel en grote trom.

Kortom een divers orkest.

Iedereen is welkom.

Pas op late leeftijd, na mijn veertigste, ben ik begonnen met muziek maken. Nooit gedacht dat dat mogelijk was, maar na een aantal klarinetlessen en een begin gemaakt te hebben met notenlezen toch bij MGW terecht gekomen. Het samen met anderen muziek maken is een heel bijzondere ervaring. In het begin viel het niet mee, maar bij MGW is alle ruimte om rustig je draai te vinden in de muziek. Inmiddels speel ik al weer een jaar of vijf met veel plezier bij MGW. Het is lekker dichtbij en er heerst een open sfeer waar voor een ieder plaats is. Elke maandag kijk ik weer uit naar mijn avondje MGW. De repetitieavonden zijn voor mij ook een manier om me te ontspannen en tot rust te komen. Muziek maken bij MGW is zo een erg leuke hobby geworden!

Kom eens kijken op een repetitie, je bent van harte welkom. Geen instrument? We hebben een aantal instrumenten die ongebruikt in de kast liggen.

Hans van Gulden